A hártyájától megtisztított bélszínt 4 egyforma szeletre vágjuk, megszórjuk őrölt borssal, vékonyan megkenjük mustárral, majd egy edénybe fektetjük és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőszekrénybe tesszük, és időnként megforgatva 2-3 napon keresztül érleljük.
A burgonyát jól megmossuk, a héját rajta hagyjuk, hosszúkás cikkekre vágjuk és félpuhára főzzük. Leszűrjük és beleforgatjuk a fűszerekkel elkevert olajba. Tepsibe terítjük, vigyázva, hogy csak egy sorban legyenek és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Az előkészített bélszín szeleteket nagyon gyengén kiverjük és megsózzuk. Kevés forró olajban angolosan kisütjük. A visszamaradt olajban a kis kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés liszttel megszórjuk, kis ideig tovább pirítjuk. A tejszínt hozzáöntve addig keverjük, amíg krémszerűvé válik, majd levesszük a tűzről. A bélszínszeleteket egy tepsibe fektetjük. Tetejükön egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjük egy-egy sajtszelettel. Forró sütőben a sajt olvadásáig sütjük. A steakburgonyával tálaljuk.
*Elkészítési idő: 60 perc és 2-3 éjszaka érlelés