Sajtbisztró

Grillezett füstölt sajtos tócsni

Grillezett füstölt sajtos tócsni

Hozzávalók 4 személyre:

    5 db Karaván Grillsajt8 db tócsnihoz:60 dkg tisztított burgonya1 kisebb fej hagyma2 gerezd fokhagyma1 tojás3 tetézett ek. liszt1 db Karaván Grillsajtsó, bors1 dl. olaj a sütéshezA tefölszószhoz:3 dl tejföl1 gerezd fokhagymasó, frissen őrölt borsA citromos almaszószhoz:0,5 kg tisztított savanykás alma10 dkg méz¼ kk. só1 citrom héja és leveA tálaláshoz: néhány szál metélőhagyma (snidling)
1 perces olvasási idő

A tisztított burgonyát és almát a reszelő nagylyukú oldalán szálasra reszeljük.
Az almát egy lábasban főni tesszük, hozzáadjuk a mézet, a citrom héját és levét, egy pici sót. Ha szükséges, kevés vizet is tehetünk hozzá. Takaréklángon, fedő alatt, néha megkeverve pároljuk addig, amíg az alma megpuhul és összeérnek az ízek. (kb. 20 perc) Kihűlés után pürésítjük.
Folytatjuk a tócsni elkészítését. A reszelt burgonyához adunk 2 gerezd zúzott fokhagymát és egy kis fej hagymát, nagyon apró kockákra vágva. Belekeverünk még egy Karaván Grillsajtot lereszelve, 3 kanál lisztet és 1 tojást. Sóval és borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk. Egy púpozott evőkanál burgonyás masszát teszünk a forró olajba, kb. 1 cm vastagságúra ellapítjuk, és 1,5-2 percen át sütjük teljes lángon, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. (Egyszerre 3 kis tócsni fér el egy nagyobb serpenyőben.) Konyhai papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk róla. Addig ismételjük a műveletet, amíg el nem fogy a masszánk.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával. A grillsajtokat kisütjük a doboz oldalán olvasható előírás szerint és a tócsni mellé kínáljuk. Fogyaszthatunk hozzá savanykás almaszószt vagy fokhagymás tejfölszószt, mindkettővel nagyon finom.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    5 db Karaván Grillsajt8 db tócsnihoz:60 dkg tisztított burgonya1 kisebb fej hagyma2 gerezd fokhagyma1 tojás3 tetézett ek. liszt1 db Karaván Grillsajtsó, bors1 dl. olaj a sütéshezA tefölszószhoz:3 dl tejföl1 gerezd fokhagymasó, frissen őrölt borsA citromos almaszószhoz:0,5 kg tisztított savanykás alma10 dkg méz¼ kk. só1 citrom héja és leveA tálaláshoz: néhány szál metélőhagyma (snidling)

További érdekességek