A tisztított burgonyát és almát a reszelő nagylyukú oldalán szálasra reszeljük.
Az almát egy lábasban főni tesszük, hozzáadjuk a mézet, a citrom héját és levét, egy pici sót. Ha szükséges, kevés vizet is tehetünk hozzá. Takaréklángon, fedő alatt, néha megkeverve pároljuk addig, amíg az alma megpuhul és összeérnek az ízek. (kb. 20 perc) Kihűlés után pürésítjük.
Folytatjuk a tócsni elkészítését. A reszelt burgonyához adunk 2 gerezd zúzott fokhagymát és egy kis fej hagymát, nagyon apró kockákra vágva. Belekeverünk még egy Karaván Grillsajtot lereszelve, 3 kanál lisztet és 1 tojást. Sóval és borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk. Egy púpozott evőkanál burgonyás masszát teszünk a forró olajba, kb. 1 cm vastagságúra ellapítjuk, és 1,5-2 percen át sütjük teljes lángon, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. (Egyszerre 3 kis tócsni fér el egy nagyobb serpenyőben.) Konyhai papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk róla. Addig ismételjük a műveletet, amíg el nem fogy a masszánk.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával. A grillsajtokat kisütjük a doboz oldalán olvasható előírás szerint és a tócsni mellé kínáljuk. Fogyaszthatunk hozzá savanykás almaszószt vagy fokhagymás tejfölszószt, mindkettővel nagyon finom.

1 perces olvasási idő