1 perces olvasási idő
Elkészítés:
- A zöldlencsét sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
- Közben a finomra vágott hagymát egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Tegyük egy tálba a darált húst, adjunk hozzá 120 g Tihany Frisset, 50 g reszelt Medve Edami sajtot, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, a sült hagymát, a főtt zöldlencsét, a teáskanál sót, az ¼ teáskanál borsot és a teáskanál fűszert. Dolgozzuk össze az alapanyagokat. A keverékből formázunk fasírtokat.
- Egy serpenyőbe tegyünk egy kanál olívaolajat, és közepes lángon süssük meg a húsgombócokat mindkét oldalukon. Ha azt látjuk, hogy kevés zsír van a serpenyőben, tegyünk még hozzá.
- Egy tálban keverjük össze a mártáshoz szükséges hozzávalókat (120 g Tihany Friss, 80 g natúr joghurt, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény: kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, rozmaring) A mártogatóst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A kész húsgombócokat salátaágyon tálaljuk fűszeres mártással.