A csirkemell filéket hosszában elfelezzük, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. Egy kisebb lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemell darabokat és körben fehéredésig sütjük. Fedővel lefedve pároljuk 15-20 percen át (a nagyságától függően). Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Amikor már majdnem kész, a fedőt levesszük és a csirkemellet zsírjára sütjük. Közben többször megforgatjuk, hogy minden oldalon szép piros legyen.
Miközben a hús párolódik, előkészítjük a salátát. A jégsalátát falatnyi darabokra, a lilahagymát apró kockákra, a szárzellert vékony szeletekre vágjuk. A gránátalma magjait kiszedjük, az almát vékonyan felszeleteljük. A diót durvára vágjuk és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A medvehagymás camembert-t vékony cikkekre vágjuk.
Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat. Ha a hús már szobahőmérsékletűre hűlt, szeletekre vágjuk, és elkezdhetjük a tálalást. A jégsalátát egy nagy tál aljára terítjük. Ráhelyezzük az alma és csirkemell szeletkéket. A közöket kitöltjük a camembert cikkekkel és a madársalátával. Ezután megszórjuk a dióval, a lilahagyma kockákkal és a gránátalma magokkal. Az öntettel és pirítóssal kínáljuk.