2 perces olvasási idő
Elkészítés:
- Tegyük egy tálba az olívaolajat és a tojást, robotgéppel finoman dolgozzuk össze. Reszeljük finomra a sárgarépát, morzsoljuk apróra a zabpelyhet, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral és a sóval.
- Vajazzuk ki a sütőformát, a sütőt pedig melegítsük elő 175 fokra. Adagoljuk a tojásokhoz a liszt és zabpehely keverékét, közben lassan kevergessük, végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát. A kész tésztát kanál segítségével a formába adagoljuk. Egyenletesen oszlassuk el a tésztát, majd tegyük a sütőbe 10 percre.
- A Pannónia Mester maasdam sajtot finomra reszeljük, vagy apró kockákra vágjuk, a spárga fás végeit pedig eltávolítjuk. Sós vizet forralunk egy lábosban, hozzáadjuk a spárgát, és 5 percig főzzük. Ezután kivesszük, jeges vízbe dobjuk, majd feldaraboljuk. Egy tálban habverővel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a Tihany Friss szendvicskrémet, a tejszínhabot, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Az egészet jól összekeverjük habverővel, végül sajt kétharmadát is hozzáadjuk. A koktélparadicsomokat kettévágjuk.
- Vegyük ki a sütőből a tésztát, öntsük bele a tojásos keveréket, tegyük bele a spárgát és a paradicsomot, majd fedjük le Pannónia Mester maasdam sajttal és süssük még 25 percig. A kész sós süteményt hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel. Tálalás előtt szórjuk meg fenyőmaggal.