2 perces olvasási idő
Elkészítés:
- Először elkészítjük a pürét. A sütőtököt megmossuk, felvágjuk és egy kanál segítségével a belsejét kivájjuk. Csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal és puhára sütjük. Amint kihűlt eltávolítjuk a héját, a húsát pedig villával pépesítjük.
- A főtt burgonyát lereszeljük, és összekeverjük 150 g sütőtökpürével. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a sót és összegyúrjuk a tésztát.
- A tésztát 4 részre osztjuk. Minden részből 1-2 cm vastag hengert nyújtunk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Először kis golyókat formálunk, majd egy villa fogaira finoman rányomva hengereket készítünk belőlük. Ezeket óvatosan sós, forrásban lévő vízbe tesszük és amikor a felszínre kerülnek, lecsepegtetjük.
- A finomra vágott hagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és körülbelül 15 percig pirítjuk, mielőtt aranybarnára sülne, majd kb. az egynegyedét félretesszük a tálaláshoz.
- Adjuk a tej körülbelül kétharmadát a szószhoz, és főzzük rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt és a maradék tejjel összekevert Tihany Friss szendvicskrémet. A szószt csak kicsit melegítjük, nem szabad felforrnia! Végül ízesítsük citromlével és vegyük le a tűzről.
- A szószt gnocchival, sült gombával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.