A szűzpecsenyét egy éjszakán át tejben áztatjuk. Másnap papírtörlővel leitatjuk róla a tejet, sóval és durvára tört rózsaborssal bedörzsöljük, majd egy serpenyőben kevés vajon kérget sütünk rá. Ezután alufóliával letakarva, előmelegített sütőben készre sütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. A durvára vágott zsályaleveleket beledobjuk, majd felengedjük a tejjel. Besűrítjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Végül hozzákeverünk annyi reszelt Pannónia Mester ementáli sajtot, amennyit felvesz. A maradék vajban kisütjük az egészben hagyott zsályaleveleket, félretesszük. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük és citromos-sós vízben roppanósra főzzük, vagy párolóedényben megpároljuk. Lecsöpögtetjük, majd a visszamaradt vajba forgatjuk. Ide szedjük a közben kifőzött tagliatelle tésztát is és jól átkeverjük. Tálaláskor a tésztát a sajtmártással meglocsoljuk, ráteszünk 1-2 szűzérmét, megszórjuk a vajban pirított zsályalevelekkel és a maradék reszelt sajttal.
*Elkészítési idő: 60 perc és egy éjszaka pácolás