Egy széles aljú lábasban felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott kolbászt és rövid ideig tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és pirítjuk tovább, míg a rizs üveges lesz. Ezután hozzáadjuk apránként a forró húslevest. Hagyjuk, hogy mindig fölvegye a rizs, majd hozzáadjuk a következő kanállal.
Ha elfőtte az összes levest, és a rizs megfőtt, akkor kiterítjük egy tepsiben, hogy ne főjön tovább, és hagyjuk kihűlni. Közben kb. 1 cm-es kockákra vágjuk a sajtot. A rizottóból gombócokat vagy kroketteket gyúrunk, és a közepükbe a Karaván sajtkockákat teszünk. Ezután bepanírozzuk őket a szokásos módon és forró olajban kisütjük.
Az aszalt paradicsomos mártogatós összetevőit jól összekeverjük és a rizsgolyók mellé tálaljuk.
Tipp
Próbáld ki Tihany Friss szárított paradicsomos habosított szendvicskrémbe mártogatva is!