A burgonyát a héjában megfőzzük. Majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután meghámozzuk. Még melegen összetörjük egy krumplinyomóval. Összekeverjük a liszttel, egy enyhén fölvert tojással, parmezán sajttal, sóval, borssal. Összegyúrjuk, majd egy hengert készítünk belőle. Kicsit pihenni hagyjuk.
Míg fő a burgonya, elkészítjük a szószt is. Egy kaliforniai paprikát megsütünk a sütőben. Ha már feketedik mindenhol, akkor egy tálba tesszük, lefedjük folpackkal, és így hagyjuk kb. negyedórát. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Forró olívaolajon megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket. Szárított bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük. Forrásba hozzuk, majd kis lángon minimum 45 percig főzzük (ha van időnk, elkészíthetjük előre, lassan és minél hosszabban főzzük a paradicsomszószt, így még koncentráltabb ízei lesznek). A végén ízesítjük sóval, borssal. A paprikát meghámozzuk, kimagozzuk. A kész paradicsomszószhoz adjuk, majd botmixerrel simára pürésítjük.
A gnocchi tésztából szeleteket vágunk és egy alaposan kilisztezett deszkán vékony hengereket nyújtunk belőle, majd kisebb darabokat vágunk le belőlük. Lobogó, sós vízben pár perc alatt kifőzzük őket. Leszűrjük és átforgatjuk őket a sült paprikás paradicsom szószban. Karaván sajttal megszórva és rukkola salátával tálaljuk.