1 perces olvasási idő
A rákot pár órán keresztül szobahőmérsékleten tartjuk. 50g vajat felmelegítünk egy serpenyőben, beledobunk 3-4 szál kakukkfüvet és belenyomunk 1 gerezd fokhagymát. 1 percig együtt sütjük, hogy átvegye a fűszerek ízét. Ezzel kenjük be a sajtok felszínét. A maradékot visszatesszük a gázra, hozzáadjuk a többi vajat és fokhagymát, és 4-5 perc alatt megsütjük benne a rákot. Egy grillserpenyőben megsütjük a grillsajtot. A rukkolát és a paradicsomot összeforgatjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, (citromos) olívaolajjal megspricceljük és citromhéjat reszelünk rá.
A kisült sajtokat fadeszkára tesszük, és a kis tálkába szedett fokhagymás-vajas rákkal, a paradicsomos rukkola salátával rusztikus gyökérkenyér kíséretében tálaljuk.