1 perces olvasási idő
Elkészítés:
- A paradicsomokat mossuk meg. A felét vékonyan szeleteljük fel, a másik felét vágjuk cikkekre.
- A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Serpenyőben kevés vajon pirítsuk meg a háromnegyedét, amíg finom illat nem lesz, és pici színt nem kap. A megmaradt fokhagymát keverjük össze a cikkekre vágott paradicsommal és egy kis olívaolajjal.
- A kenyereket vajazzuk meg. A laktózmentes sajt szeleteket vágjuk félbe. Tegyünk a szendvics közé egy-egy szelet sajtot, osszuk el rajta a pirított fokhagymákat, és a felszeletelt paradicsomot. Borítsuk össze a kenyereket, kívülről is kenjük meg mindkét oldalukat vajjal.
- Tegyük vissza a serpenyőt a tűzhelyre, helyezzük bele a négy szendvicset, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy szelet sajtot. Pirítsuk meg a kenyereket, majd fordítsuk a sajtos felükkel lefelé. A megpirult felükre is tegyünk egy-egy szelet sajtot, majd még egyszer fordítsuk meg, hogy ez is megpiruljon.
- Melegen tálaljuk a paradicsomos salátával.
Tippek: ehhez a szendvicshez inkább tömörebb kenyeret válasszunk, ne légiesen könnyedet, hogy jókat lehessen harapni belőle, amikor elkészült.
Szabó Jucus 5 hozzávalós vacsorák című receptkönyvéből