A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Az első hét hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd egy sütőpapírral bélelt tálba szórjuk, szépen elegyengetjük. Betesszük a sütőbe 45 percre. Negyedóránként megkeverjük, majd kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megpároljuk. A sajtot elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Vékonyan egymásra rétegezzük az almát, a sajtkrémes tejfölt, majd a zabpelyhes keveréket, a tetejét megszórjuk citromhéjjal.
A maradék zabpelyhes keverék sokáig eltartható jól záródó edényben. Ez csak egy változata a granolának; kerülhet bele más gabonapehely, aszalvány, olajos mag, méz, cukor, banánchips stb. is.
Ha több gyors és egészséges reggelire vágysz: Medve Sajtos Sunni Smoothie