Vágjuk a hagymákat közepesen vastag szeletekre. Egy serpenyőben, közepes lángon kezdjük el pirítani a hagymát, olajat, sót, cukrot és balzsamecetet. Ez egy kb. 20 percig tartó folyamat, nem szabad nagy lángon készíteni, nehogy a hagyma megégjen a karamellizálódás előtt. A végére a levének majdnem teljesen el kell párolognia. Ezt megcsinálhatjuk egy nappal korábban is, majd hűtőben tárolhatjuk a felhasználásig. Terítsük ki a tésztát, szaggassunk ki belőle két korongot. Kb. 2x akkora legyen, mint a sajtunk. A közepüket erősítsük meg a leeső szélekkel, erre tegyük a hagyma felét, rá egy-egy egész sajtot, majd a hagyma másik felét. Hajtogassuk fel a tészta széleit, óvatosan dolgozzuk össze, hogy ne maradjanak lyukak és ne legyen alatta levegő sem, majd fordítsuk meg és helyezzük a csomagjainkat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket tojással, szurkáljuk meg egy villával és szórjuk meg szezámmaggal. 200 °C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Felvágás előtt 5-10 percet pihentessük. Fogyasszuk friss salátákkal.

1 perces olvasási idő